tisdag 31 mars 2015

Tiggare bryter sig in i och ockuperar hus

Lagen som skall skydda svenskar, 

finns inte mera i Sverige.


Har du planerat att resa bort till sommaren och lämna huset tomt medan du är bortrest? Då kan du få en obehaglig överraskning när du kommer hem med en tiggarfamilj som brutit sig in i och bosatt sig i ditt hus. Och om det skulle hända kan du inte förlita dig på att polisen hjälper dig – även om dina grannar slår larm.
– Vi kan inte göra något, påstår polisen Annel Manelli.

Kopierat från Fria Tider

I Landskrona har en tiggarfamilj brutit sig in i och ockuperar just nu en tom stuga eftersom stugans ägare bor utomlands. Trots att grannarna flera gånger slagit larm ingriper inte polisen utan låter tiggarna hållas och bo kvar i stugan, rapporterar Helsingborgs Dagblad.

– Vi kan inte göra något förrän vi får in en anmälan från den som äger stugan, hävdar närpolisen Annel Manelli i Landskrona.

För polisen räcker det heller inte med att flera av grannarna hört av sig och slagit larm om att tiggarna bosatt sig i stugan.

– Nej, vi kan inte vräka någon när vi inte har bakgrunden till att de befinner sig där, säger Manelli.

Hon berättar även att polisen inte tänker göra någonting för att försöka kontakta den person som äger stugan utan att det blir upp till ägaren att kontakta polisen när han eller hon är tillbaka i Sverige igen.

Tiggarna bröt sig in i och bosatte sig i stugan efter att ha blivit vräkta från den olagliga kåkstad som de byggt av lastpallar, korrugerad plåt, presenningar och brädor i ett industriområde vid Coop Forum i östra delarna av Landskrona.