måndag 23 februari 2015

Tiggarbloggen

Intressanta videor om tiggare

Tiggeri är förbjudet i Rumäninen och Bulgarien och i flera EU länder

En tiggare som räknar dagskassan
Sverige


Kopi från Wikipedia

Det är numera en vanlig syn att se människor tigga pengar vid offentliga platser, som exempelvis vid ett stort torg eller i tunnelbanan, men är inte förbjudet så länge det inte är tvingande

(det vill säga människohandel) eller påstridigt (det vill säga ofredande). Gatumusiker kan uppfattas som tiggare, men så länge gatumusikanten inte påstridigt ber om betalning, utan enbart lägger ut ett gitarrfodral eller någonting annat som sparbössa, klassas det inte som tiggeri i Sverige och en del andra EU-länder. Av polisens årliga rapport om människohandel framgår att det fortlöpande bedrivs organiserat tiggeri i Sverige, men det är svårt att veta säkert i vilken omfattning. Uppgifter har också framförts av enstaka Stockholmspoliser och politiker om att tiggeriet delvis är organiserat av ligor, med hänvisning till enstaka fall av tvingat tiggeri och kopplingar till prostitution som har avslöjats.Tiggare från forna öststater reser och bor ofta tillsammans, men omfattande tiggeri organiserat av kriminella ligor motsägs som myt av vissa poliser, journalister och tiggare själva, av den nationella hemlöshetssamordnaren samt av Stockholms Stadsmission och deras projekt "Crossroads". Enligt dem är tiggeriet inte tillräckligt lönsamt för att vara intressant för kriminella. Internationella undersökningar visar att tiggarna i genomsnitt endast tjänar fem euro om dagen. Tiggare har anmält till polisen hur de blivit utnyttjade av ligor och polisen rubricerade då brotten som människohandel och i två fall har detta lett till fällande domar.Enligt Dagens Nyheter organiseras tiggeriet i Stockholm så att personer tar betalt för att forsla fattiga människor ifrån Rumänien och Bulgarien och sedan kräver upp till 2000 SEK för att ge dem en plats att tigga på. Dessa organisatörer betalar för resan och även en kostnad för själva tiggarplatsen, pengar som tiggaren blir skyldig organisatören och tvungen att tigga ihop för att skulden inte ska växa än mer. Enligt uppgift kan en plats att tigga på kosta mellan 400 till 100 kronor i månaden, men många av tiggarna är analfabeter och okunniga om räkning så de vet inte hur mycket dessa summor motsvarar i sitt hemlands valuta. Personer går runt bland tiggare och kräver in hyran för tiggarplatsen och de bor ofta tillsammans med tiggarna, men tiggare vill sällan berätta vilka de är förutom då rena hot eller misshandel förekommit.  


Jag kollade en 4 minuter lång video


ca 22 kronor 4 min = 5,50 kr i min = 330 kr tim  = 9 tim en dag 2970.
30 dagar en månad = 89000 kronor Skattefritt.

Om du har massvis med pengar ge i stället till de fattiga världens barn

300 barn i timmen dör av svält

Tiggarna från Rumänien
Kan tjäna kanske 80000 i månaden Skattefritt, om
dom får ca 5 kr i minuten
Men BARA 20 tusen kronor Skattefritt i månaden om
dom får 1,25 kr i timmen.

Men de fattiga barnen dör
Hur tänker Du?


Skall du fortsätta och ge tiggarna som kanske tjänar mer än dig skattefritt?

Eller tänker du på de fattiga barnen?
Ge till de fattiga barnen

Miljontals barn dör av svält i år


Ger du hellre tiggarna som kan ha en förtjänst av 80 tusen skattefritt i månaden?

Händer som vill ha innan de dör


Hjälp

SÅ HÄR KAN DU HJÄLPA

 Så skänker du en timlön
Postgiro 90 06 03-2
Bankgiro 900-6032
Märk betalningen med AFTONBLADET TIMME.
 Sms 72970
 För att skänka en gåva på 50 kronor skriv TIMME, för en gåva på 100 kronor skriv TIMME 100, för en gåva på 200 kronor skriv TIMME 200.
 Av en gåva om 50 kronor tillfaller cirka 45,62 kronor Läkare utan gränser. Resterande summa är avgifter där cirka 3,13 kronor går till mobiloperatörerna och cirka 1,25 kronor går till teknikleverantörerna.
 På nätet
Gå in på Läkare utan gränsers sajtwww.lakareutangranser.se/timme
Till det här går dina pengar
Din gåva går till Läkare utan gränsers akutfond, först och främst till Afrikas horn och i andra hand till andra akuta kriser i världen.
Men du ger hellre till tiggarna?

Tiggare i Stockholm
Romska tiggare hyr tiggarplatser för ockerpriserHur är det med det organiserade tiggeriet?

Vad säger våra Statsministrar
Reinfeldt och Stefan Löfven14 stycken Tiggare 
Bråk mellan tiggare
Tiggare med och utan kryckaHemlösa svenskar trängs undan av utländska tiggareOmkring 925 miljoner människor över hela världen saknar den maten de behöver för att hålla sig friska. 

Det här innebär att mer än en av sju personer går till sängs
 hungriga varje kväll. (Källa: FAO News Release

Uppsamlings fordon för Rumänska Maffia tiggare - 
Reg nr : SB 06YSJ


Kåkstäderna i Sverige ökar kraftigt. 
MP välkomnar alla romer från Rumänien


Romsk rättvisa

Romsk teknikRomer stjäl insamlingsbössa

Bedragare insamlar för döva barn del 3


Svenskar är så fruktansvärt Naiva, så vem som helst kan lura dom.20 kronor på 3 minuterOm det håller i längden blir det 6,60 kr i minuten
Och är då 400 kronor i timmen SKATTEFRITT
3600 kronor om dagen
30 dagar är 108 tusen kronor SKATTEFRITT
det är inte så dumt?
Men
Den extrema fattigdomen i världen har minskat stadigt de senaste decennierna. 
År 2010 var antalet människor som lever i extrem fattigdom 1,22 miljarder,

Varför inte ge dem i stället?
På Facebook uppmärksammade en privatperson på söndagen tiggare i Norrland som på sociala medier ogenerat visar upp bilder från livet i Sverige. Samma personer ska ha figurerat i diverse snyfthistorier i svensk media, som tydligen inte ens bemödar sig med några snabba sökningar på nätet.

På bilderna stoltserar tiggarna med fina bilar av märken BMW och Volkswagen. Dessa varvas med bilder där de står och tigger alternativt säljer tidningar utanför någon butik. På kvällarna festas det i husbilarna, där de naiva svenskarnas pengar tydligen läggs på alkohol istället för de påstådda sjuka barnen m m hemma i Rumänien.
Samtliga bilar tiggarna disponerar är registrerade på en Victor Caldarar i Umeå, som möjligen kan vara “gruppledare” i norra Sverige? Lokala medier har varskotts om detta, men intresset för att rapportera något annat än snyfthistorier tycks vara lågt.

Ge hellre till de fattiga barnen i världen, min uppmaning, Thore Hult